Blog

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Nedelja 18. februar 2018, 19:00

Ovaj će kada ode u penziju, garant da piše pesme. Odskora je shvatio da mu to leži pa nas svakog dana iznenadi sa nekom poetskom figurom kao “kompromis a ne prepuštanje” i “politička arena” danas. A ja se nešto razmišljam, ma neka peva samo neka ode.

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Subota 17. februar 2018, 19:06

"Mi ćemo završiti sa političkim igrama i nećemo se više igrati sa našim građanima, otvorićemo perspektivu u Evropskoj uniji i ostvarićemo liberalizaciju viza" - izjavio je Veselji. Verujte mi, lažu vas. I nas su ovi naši. Pola nas je liberalizovano, a pola se nada da ćete vi da ostvarite liberalizaciju, pa ćemo da budemo vi, da bi je dobili.

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Sreda 14. februar 2018, 18:45

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da bi Srbija volela da svoj posao završi i da do 2025. godine bude deo EU. I EU bi volela da Srbija završi svoj posao. I onaj.

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Utorak 13. februar 2018, 19:15

Od tih šest ja biram dva. "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i  "Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju".

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Ponedeljak 12. februar 2018, 20:07

Uvek sam bio protiv izmanipulisane i prisilno izdejstvovane razmene teritorija. Na kratko to jeste rešenje, ali dugoročno je to provokacija i zauvek novi izvor sukoba. Uvek će Albanci govoriti kako je i 'ono tamo' trebalo da bude njihovo i mi da je ono tamo 'bilo' naše. Ja sam samo iskren.

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Nedelja 11. februar 2018, 18:30

A Nigerija, a Uganda, a Sao Tome i Principe, a Surinam? Nemoj da te u Srbiji dočeka samo Ana Brnabić a ne Vučić ili da ti pošaljemo Dačića u posetu. 

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Subota 10. februar 2018, 17:59

Uvaženi profesori, doktori nauka, rektori, dekani, vi koji znate i mislite, poništimo to što ne vredi do dolazećih izbora. Ne birajmo ih i ne povlađujmo im, da nas ne bi pojeli.

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Petak 09. februar 2018, 19:05

Tako ja uvek kada sretnem nekog Španca, Slovaka, Indijca, Brazilca… ja sam sa njima bezgranično srdačan i obavezno im se zahvalim za sve što su učinili za nas, a nisu za njih. Ali tako se nešto juče zbunim i zaboravim spisak onih koji su Kosovo priznali pa samim tim i onih koji nisu. Neki simpatičan novinar Japanac pita me nešto, ja mu ispričam i više nego što ga interesuje. Setim se onog kako se Vučić zahvaljivao za mnogo veliku pomoć koju su nam davali i još će. Setim se i da je naš predsednik veliki poznavalac Japana i to ne po njegovim, uvek sumnjivim rečima već overeno u izjavi, lično od Šinza. Elem, poveden svim tim dragim sećanjima, bez jasnog podsećanja i provere da li su, možda, oni njih priznali, odnosno nas za*ebali ja mu platim i ručak.

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Sreda 07. februar 2018, 19:05

A Srbi se nisu vratili i Srbi se neće vratiti. A Srbi su integrisani i Srbi, “oni” su pomrli, “oni” su se negde, po belom svetu, poženili ili udali, “oni” su se odškolovali i otišli, “oni” su, bez obzira, otišli zauvek, “oni” su se odrekli… Mi nismo “oni”… A Task Force grupe su obećavale jer sam ja kao “ikebana” bio tamo. A oni koje sam savetovao, i Štajner i Holkeri i Petersen su lagali. Ja nisam bio glup da im verujem, ali sam ipak bio naivan da se nadam.

Opširnije...

Sportisti na balkonu i oni ispod

Subota 30. januar 2016, 00:01

Vi ste naši zlatni dečaci i devojčice, momci i devojke, muškarci i žene. Vi ste naši SPORTISTI GODINE. Ako ste i za nekog čardak ni na nebu ni na zemlji, za nas ste svi NA BALKONU! Pozdravimo se svi sa: FER PLAY!

Opširnije...

U debelom minusu

Petak 22. januar 2016, 09:19

Debelo ćemo platiti ovaj minus na svim nivoima. Nema tog Sunca koje će nas ogrejati dok smo ovakvi kakvi smo. A bićemo bolji tek onda kada nas ne budu interesovale tuđe i nameštene afere, lažne diploma, razna obećanja, strani investitori već samo ovaj naš vazduh koji je sve hladniji. Ne čekajte da u rijalitijima potrošite dan, izlazak na hladan vazduh otvara oči. Legenda kaže da tada bolje vidimo.

Opširnije...

Dragi građani međuprostora, srećna vam Nova! Pozdravite se sa Starom, jer se ona već pozdravila od vas!

Petak 01. januar 2016, 12:09

Dragi građani međuprostora – drugog, trećeg reda u ovom lokalnom prazničnom autobusu ipak sklepanim samo za nas, srećna vam Nova! Pozdravite se sa Starom, jer se ova već pozdravila od vas! Živeli i srećni bili, ipak se kaže, a i verujem u to.

Opširnije...

Otvara se kutija, jesmo li sigurni da želimo to?

Ponedeljak 14. decembar 2015, 10:29

I kako to već ide, posle godina čekanja, neizvesnosti, drhtanja, spavanja na podu, bezbroj ustupaka (i još toliko učinjenih onako u hodu i bez najave), Srbija će konačno otvoriti prva dva poglavlja pregovora za pristupanje EU. I po prvi put u istoriji Srbije, ali i EU, prvo poglavlje je famozno 35. Što se mene tiče, tu i može da se završi priča, tako da neću ulaziti u analizu dobrobiti ostalih poglavlja.

Opširnije...

April u novembru

Četvrtak 19. novembar 2015, 00:01

Razmišljajte do tada dragi sugrađani o tome hoće li naših 50 porodica iz Suvog Dola ostati ovde, ili će neko povući crtu u razgraničenju dve opštine i predati ih tamo. Pomislite i na to da je pokrenuta inicijativa da i deo Bošnjačke mahale administrativno pripadne južnoj opštini. Pratite kakvim gradskim stazama hodaju vasa deca i kome ih poveravate na čuvanje i vaspitanje.

Opširnije...

Sasvim prijateljski: 5:0 i u ofsajdu

Subota 24. oktobar 2015, 14:01

Prva kazna bila je ta što su se briselski pregovori vodili pod okriljem EU a ne UN. Haotična ali predvidljiva utakmica se nastavila kada su naš selektor i njegov stručni tim, bez ikakvih najava, prihvatii paket mera i ustupaka pod izgovorom da je to za naše bolje sutra. Izgradismo granice, zatrpasmo alternativne puteve, ugasismo policiju, civilnu zaštitu, uveli neko privremeno veće, ugasili Skupštine Opština i doveli ljude koji moraju da na poluvremenu oblače i neki drugi dres.

Opširnije...
«1 2 3 »