Građani pišu

11-0

Utorak 23. januar 2018, 14:30

Opširnije...

Trnovit put do pravde za mog oca: Ne dajte da vam propadne 25 godina borbe, rekao je sudija

Subota 16. decembar 2017, 09:20

Radnički savet opet razmatra žalbe i potvrđuje konačnu rang listu gde se mom ocu ponovo NEZAKONITO umanjuju bodovi na doprinos (iako je imao najveću platu), po osnovu objekta - kuće u kojoj smo živeli i na broj članova domaćinstva (konačna rang lista je broj 25/6 od 08.10.1992 godine, koju poseduje naš advokat i sama firma).

Opširnije...

U Južnu Mitrovicu otišli da izvadimo izvod rođenih a tražili nam đačke knjižice

Petak 06. oktobar 2017, 08:00

Mi imamo samo dva pitanja za nadležne: Kakve veze ima đačka knjižica sa mestom rođenja? Kakvu verodostojnost može da ima stari izvod iz matične knjige rođenih kada su ti stari izvodi važeći šest meseci nakon vađenja?

Opširnije...

Apel srpskom predsedniku, Tužilaštvu i stranim ambasadama: Zaštite nas od pritisaka

Sreda 20. septembar 2017, 08:00

Ovim dopisom apelujem na Predsednika Republike Srbije, Kancelariju za Kosovo i Metohiju, Inspekciju rada, MUP, Tužilaštvo, ambasade na Kosovu da nas zaštite kako bi ovaj narod prvo imao slobodu, a i mi pomenuti sa našim narodom. Oni koji prete i vrše pritisak neće se zaustaviti ovde.

Opširnije...

Turistička atrakcija Zubinog Potoka zarasla u korov. Ko je odgovoran?

Sreda 02. avgust 2017, 11:15

Pored uraslih i zapuštenih stepenika, naišla sam na izlomljene stepenike i gelendere, poskidane sijalice, a od kanti za otpad ostalo je svega tri. 

Opširnije...

Mitrovički "Superčistači"

Utorak 11. jul 2017, 12:20

Brži od vetra, snažniji od lokomotive, ili samo super deca, koja kada stupe u akciju čišćenja zgrade, događa se jedna vrlo lepa pojava. Deca u ovoj priči ne postaju spajdermeni, bananameni, ali svakako rastu u junake koji oplemenjuju prostor i vreme u kojem živimo. U naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od železničkog mosta, gde žive ljudi svih identifikacija - nacionalnih, verskih, rodnih, i onih najvažnijih, ljudskih, žive i Novak, Mile, Veljko i Matija.

Opširnije...

Raseljeni na Brezovici treći dan bez struje

Sreda 21. jun 2017, 13:08

Od ponedeljka, od 16 časova, kolektivnim centrima na Brezovici - Lahoru, Junioru, takozvanoj supovskoj vili i Elektro Kosovu - u kojima žive raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije, isključena je struja. Među stanarima je veći broj starih i bolesnih osoba. Ima i dece, među njima su i moji srednjoškolci.

Opširnije...

Sočanica: Majka u zaštiti deteta od vršnjačkog nasilja prijavila slučaj policiji

Sreda 21. jun 2017, 09:15

Bojim se da je slučajeva vršnjačkog nasilja mnogo, ali roditelji iz nekog razloga ćute. Svi brinemo o svojoj deci, jer su ona naša svetlost, brinemo o njima i tako što ne pristajemo na ćutnju. Roditelji reagujte dok ne bude kasno, vršnjačko nasilje je samo jedan vid nasilja koje svakodnevno trpe naša deca!

Opširnije...

Stanovnici Vuče bore se za put već više godina

Nedelja 04. jun 2017, 11:15

Mi, stanovnici Vuče, primorani smo na to da se obratimo medijima, jer u opštini ne žele čak ni da nas prime kao stranku, a ne da nas saslušaju, ili reše naš problem.

Opširnije...

Uzurpirano zemljište Srba u Peći: Postoji li institucija koja može da reši naš problem?

Subota 24. decembar 2016, 11:45

Nakon NATO bombardovanja 1999. godine, organizovana kriminalna grupa iz sela Raušić, u opštini Peć, uz pomoć pećkih advokata, A.K. i S.B., sačinjavala je i fiktivno overavala, lažnim pečatima, falsifikovane kupoprodajne ugovore i punomoćja između lica albanske nacionalnosti i raseljenih Srba, čija se imovina - više hektara zemljišta - nalazi uz magistralni put Peć-Dečani.

Opširnije...

"Nepotizam na Univerzitetu u Prištini: I po babu i po stričevima al' po znanju ne"

Utorak 15. novembar 2016, 12:49

U okviru Građanske stranice, KoSSev od danas pokreće novu rubriku "Građani pišu". U njoj ćemo objavljivati pisma i vesti čitalaca. Da bi se informacija koju želite da podelite sa javnošću objavila na KoSSevu, potrebno je da se potpišete punim imenom i prezimenom, uz osnovnu informaciju o sebi, a da redakciji potvrdite svoj identitet i potpišete izjavu da se tekst objavljuje na osnovu vaše saglasnosti.

Opširnije...
«1 »