Gradske vesti

Mitrovica treći dan bez vode, grom udario u dalekovod

Subota 19. avgust 2017, 10:07

Vodosnabdevanje u celom regionu Kosovske Mitrovice prekinuto je tokom prekjučerašnjeg nevremena kada je grom pogodio dalekovod kojim se napaja fabrika vode u Šipolju, potvrdio je za KoSSev direktor JKP "Vodovod Ibar", Miodrag Ralić. Još uvek nije potpuno utvrđen obim kvara, ali su ekipe koje rade na popravci od tada uspele privremeno da osposobe vodosnabdevanje u dva navrata sa po nekoliko sati. Tako je voda došla noćas u ponoć i bilo ju je četiri sata. Od ranih jutarnjih časova vodosnabdevanje prekinuto je ponovo.

Opširnije...

Osveženje stiglo u Kosovsku Mitrovicu

Četvrtak 17. avgust 2017, 12:15

Posle više dana tropskih temperatura, u Kosovsku Mitrovicu danas je stiglo jače osveženje. U ovim trenucima pada jaka kiša, praćena grmljavinom i gradom. 

Opširnije...

Gračanička "Škola filmske magije": Otvorene prijave

Ponedeljak 14. avgust 2017, 16:00

„Škola filmske magije“ počinje u Gračanici krajem avgusta. Zamišlјena je kao sedmodnevna edukativna spona mladih i najsugestivnije umetnosti današnjice, a kroz radionice koje će obuhvatiti sve oblasti stvaralaštva na filmu - od scenarija, režije, kamere do montaže. Predavači će biti ugledni i ostvareni stvaraoci i autori, dok će polaznici imati priliku i da učestvuju u snimanju kratkog filma. Prijave počinju od danas, u Domu kulture Gračanica, i trajaće do 23. avgusta. Škola je otvorena za sve, bez obzira na godine, ali primarnu cilјnu grupu čine srednjoškolci.

Opširnije...

Gračanica: Večeras Experimental fest

Subota 12. avgust 2017, 16:00

U Gračanici se večeras održava muzički festival „Experimental fest“. Događaj organizuju Dom kulture „Gračanica“, NVO „Mlada aktivna Gračanica“ i opština Gračanica, kako bi obeležili Međunarodni dan mladih.

Opširnije...

Međunarodni dan mladih: Mladi Mitrovice učaureni ali sa potencijalom

Subota 12. avgust 2017, 10:05

Danas se obeležava Međunarodni dan mladih, koji su ustanovile Ujedinjene nacije. Ovogodišnji međunarodni dan posvećen je proslavi doprinosa mladih prevenciji konflikata i transformaciji, kao i inkluziji, socijalnoj pravdi i održivom miru. U kratkom osvrtu, mladi Mitrovčanin Slobodan Popović skicira svoju sliku o mladima i njihovom životu u Kosovskoj Mitrovici. Slobodan Popović je medicinski radnik, muzičar i pisac iz Kosovske Mitrovice. Iza sebe ima nekoliko EP izdanja i još uvek neobjavljenu zbirku kratke proze. U slobodno vreme, za sebe kaže da je "pasionirani lovac u žitu na vetrenjače sa oblacima u pantalonama".​

Opširnije...

U Leposaviću otvoren međunarodni festival folklora: Da upoznamo običaje kroz igru i pesmu

Četvrtak 10. avgust 2017, 20:15

U Leposaviću je sinoć zvanično otvoren festival Svetske unije folklora (IGF). Okupilo se 300 ljubitelja folklora i čuvara baštine iz sedam zemalja - Španije, Vijetnama, Izraela, Rumunije, Italije, Bugarske i Kipra. Na krajnjem Severu Kosova boraviće do 13. avgusta. Domaćini su KUD "Kopaonik" iz Leposavića, koji istovremeno predstavlja Srbiju. U nastavku pogledajte prilog kolega sa RTV "Mir".

Opširnije...

Severna Mitrovica: Za radna mesta u obrazovanju i zdravstvu gotovo 3.000 prijava, preko 900 na testiranju

Petak 04. avgust 2017, 14:00

Devet stotina i šesnaest izabranih kandidata polaže danas pismeni test za radna mesta u zdravstvu i obrazovanju, u okviru konkursa koji je prethodno raspisala opština Severna Mitrovica. Nakon pismenog dela, sledi ponovna selekcija, a potom i usmeno testiranje.

Opširnije...

Turistička atrakcija Zubinog Potoka zarasla u korov. Ko je odgovoran?

Sreda 02. avgust 2017, 11:15

Pored uraslih i zapuštenih stepenika, naišla sam na izlomljene stepenike i gelendere, poskidane sijalice, a od kanti za otpad ostalo je svega tri. 

Opširnije...

Kosovska Mitrovica: EUICC otvara foto konkurs o slobodi govora

Utorak 01. avgust 2017, 10:05

Informativno-kulturni centar Evropske unije (EUICC​) u Severnoj Mitrovici otvоriće sutra foto konkurs pod nazivom "Van okvira: Sloboda govora pod objektivom", koji će trajati do 18. avgusta. Pravo na učešće imaju svi Mitrovčani, uzrasta od 18 do 30 godine, a njihov zadatak je da, koristeći mobilne telefone i fotoaparat, zabeleže šta za njih i ljude oko njih predstavlja sloboda govora. 

Opširnije...

Velika letnja žurka na bazenima u Banjskoj

Ponedeljak 31. jul 2017, 14:00

Velika letnja žurka biće organizovana sutra veče, na bazenima "Rajska banja", u Banjskoj. Prisutne će zabavljati DJ Kićo.

Opširnije...

Kosovska Mitrovica i Zvečan od sinoć bez vode

Ponedeljak 31. jul 2017, 12:40

Domaćinstva u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu od sinoć su bez vode, potvrdio je za KoSSev, direktor JP "Ibar-Vodovod", Miodrag Ralić. Istovremeno, nije mogao da precizira šta je razlog isključivanja i kada će vodosnabdevanje biti normalizovano.

Opširnije...

Leposavić: Malinari dobili novi objekat za skladištenje voća

Nedelja 30. jul 2017, 10:40

Udruženje malinara održalo je u subotu u Leposaviću redovnu skupštinu malinara, a ovog puta u novoizgrađenom objektu za skladištenje ovog voća - površine 600 kvadratnih metara i kapaciteta 300 tona. Malinari su do sada voće skladištili u jednoj od hladnjača u Leposaviću, ali kako je površina pod malinama sve više, kao i proizvođača, nova buduća hladnjača je dobrodošla. Objekat im je na korišćenje predao gradonačelnik opštine Leposavić po kosovskom sistemu, Dragan Jablanović. 

Opširnije...

Glumci gračaničkog amaterskog pozorišta u Prokuplju: Publika oduševljena glumom

Subota 29. jul 2017, 18:10

Glumci Amaterskog pozorišta "Janićije Popović", Doma kulture "Gračanica" - sinoć su u dvorištu Gimnazije u Prokuplju izveli predstavu "Kući". Mladi glumci nastupili su na pozorišnom festivalu "Beskraj 10 kvadrata". Za najbolju glumicu šeste festivalske večeri stručni žiri proglasio je Teodoru Ivanović koja igra jednu od uloga upravo u predstavi "Kući".

Opširnije...

Leposavić domaćin međunarodnog festivala folklora

Subota 29. jul 2017, 09:00

Kulturno-umetnička društva Rumunije, Bugarske, Španije, Vijetnama, Izraela, Grčke i Italije okupiće se 7. avgusta u Leposaviću, na međunarodnom festivalu "Zlatne zvezde" i "Svetske folklorne zvezde". Ovaj festival Svetske unije folklora trajaće do 13. avgusta, a Republiku Srbiju predstavljaće leposavićki KUD "Kopaonik" koji je i domaćin festivala.

Opširnije...

"Belo platno" večeras u Prizrenu

Sreda 26. jul 2017, 09:15

Povodom današnjeg praznika Sabor Svetog arhangela Gavrila, beogradska grupa "Belo platno" koja izvodi tradicionalnu balkansku muziku - nastupiće u Prizrenu. 

Opširnije...

Snažno nevreme pogodilo Leposavić (FOTO)

Utorak 25. jul 2017, 18:05

Dugo očekivano osveženje sa kišom stiglo je danas na Sever Kosova i Metohije. Ipak, snažno nevreme praćeno jakim vetrom, kišom i gradom veličine lešnika, pogodilo je danas najseverniju opštinu - Leposavić. 

Opširnije...

Građani Zubinog Potoka za Tamaru i Tijanu: Sakupljeno više od 20.000 dinara

Utorak 25. jul 2017, 09:30

Više od 20.000 dinara sakupljeno je na humanitarnoj večeri proteklog vikenda u Zubinom Potoku za devojčice Tamaru i Tijanu Lazović koje žive bez roditelja. Novac je sakupljen isključivo od dobrovoljnih priloga građana na projekciji filma "Nedodirljivi" održanoj u ovoj opštini, u nedelju.

Opširnije...

Zubin Potok: Humanitarno veče za Tamaru i Tijanu

Nedelja 23. jul 2017, 17:05

Večeras će se u Zubinom Potoku održati humanitarno veče i bioskop na otvorenom kako bi se prikupila sredstva za pomoć sestrama Lazović, devetogodišnjoj Tamari i sedmogodišnjoj Tijani, koje su ostale bez oba roditelja pre nepune dve godine. Ove devojčiče o kojima brinu njihove tetke žive u selu Banje, u opštini Zubin Potok.

Opširnije...

Leposavić: Nastavlja se sa asfaltiranjem prigradskih mesta

Nedelja 23. jul 2017, 11:35

Uprkos vrelim julskim danima, u Leposaviću se izvode radovi na asfaltiranju prilaznih puteva i parking mesta prigradskih naselja u kojima nikada, po svedočenju meštana, nije bilo asfaltiranih puteva. Meštani su srećni, jer uprkos tome što žive u urbanoj sredini, asfalt pred svojim kućama videće prvi put posle skoro četiri decenije od kada tu žive. Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović kaže da novca ima i da, ukoliko se bude nastavilo sa istim tempom, do kraja naredne godine, svaka ulica u prigradskim delovima Leposavića, Sočanice i Leška, biće asfaltirana. Prethodno su tokom ove i prošle godine asfaltirani putevi u ruralnim sredinama ove opštine na krajnjem Severu Kosova u ukupnoj dužini od 30 kilometara.

Opširnije...

Večeras "Akordi Leška"

Petak 21. jul 2017, 08:00

Jubilarna pedeseta po redu muzička manifestacija "Akordi Leška" održaće se večeras u istoimenom mestu na Severu Kosova i Metohije. 

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 61 »