Gradske vesti

Zvečan: Najmlađi na Igrama bez granica, "Plavi delfin" osvojio prvo mesto

Petak 20. april 2018, 11:59

''Igre bez granica'' su i ove godine održane u dvorištu osnovne škole u Zvečanu. U organizaciji predškolske ustanove "Lane", 80 mališana - u tri tima - oprobali su se juče u disciplinama: skini dres, loptice u korpi i prođi kroz obruč.

Opširnije...

Zaslužio je Oliver više od jedne ulice

Utorak 17. april 2018, 12:12

Sedam stotina i četrdeset i devet ispitanika, odnosno 92%, podržalo je inicijativu SDP-a da ulica Sutjeska dobije ime po Oliveru Ivanoviću

Opširnije...

Večeras nova premijera NPP-a: "Banović Strahinja" u Domu kulture "Gračanica"

Četvrtak 12. april 2018, 09:01

Narodno pozorište Priština večeras sa novom premijerom. U Gračanici, u lokalnom Domu kulture, od 20 časova - glumci ovog pozorišta igraju predstavu "Banović Strahinja". Prva repriza igraće se u Domu kulture "Trepča" u Zvečanu 13. aprila, a predstava se potom izvodi u čast nagrađenih na festivalu "Pozorišno proleće" u Šapcu, 23. aprila. Beogradsku premijeru imaće 25. aprila u Narodnom pozorištu.

Opširnije...

Od Trepče i u martu donacija: Za udruženje "Podrži me" 1.139 evra

Sreda 11. april 2018, 15:27

Radnici i sindikat kombinata Trepča nastavili su i ovog meseca sa humanitarnom akcijom za Udruženje  porodica dece sa posebnim potrebama "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice. Nakon februarske donacije od 1.131 evra, uplaćena je martovska - 1.139 evra.

Opširnije...

"Da, to su bili dani" večeras u Zubinom Potoku

Sreda 11. april 2018, 14:50

U Domu kulture “Stari Kolašin” u Zubinom Potoku, večeras se igra muzičko-poetski kabare "Da, to su bili dani'' sa početkom u 20.00 časova. Igraju prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu Nebojša Dugalić, jedan od vodećih glumaca tog pozorišta Boris Pingović, uz muzičku pratnju članice Simfonijskog orkestra Nine Ćosić i bac gitariste Pece Đokića.

Opširnije...

Gračanica: Najjače Vaskršnje jaje 4. put za redom

Ponedeljak 09. april 2018, 17:07

Na drugi dan Vaskrsa ispred Doma kulture u Gračanici održano je tradicionalno takmičenje ‘‘Najjače Vaskršnje jaje’’. Manifestacija koja već četiri godine za redom daje mališanima priliku da se oprobaju u kucanju jajima i da nasmejani i srećni zajedno sa svojim roditeljima i vršnjacima provedu najveći i najznačajniji hrišćanski praznik, ove godine se zbog većeg broja prijavljene dece održavala kroz više krugova i kategorija. Pobednik, u kategoriji uzrasta do 15 godina, je Pavle Ćirković, učenik prvog razreda osnovne škole ‘‘Kralj Milutin’’, a u kategoriji uzrasta iznad 15 godina je Miodrag Đorđević. Učesnici se ipak slažu u jednom - najbitnije je učestvovati; a u organizacionom odboru takmičenja - da ovakve manifestacije posebno znače Srbima koji žive u centralnom delu Kosova i Metohije.

Opširnije...

Gračanički osnovci tradicionalno pred Vaskrs - kreativci i humanitarci

Subota 07. april 2018, 15:17

Pred Vaskrs se u domovima pravoslavnih vernika tradicionalno farbaju i ukrašavaju jaja. Po pravilu to rade domaćice. Ali, u Gračanici ova tradicija je i nešto drugačija. U ovom mestu na centralnom Kosovu osnovci škole „Kralj Milutin“ generacijama ukrašavaju jaja, izlažu ih u holu škole i prodaju. Sakupljenim novcem, ulažu za još kvalitetnije obrazovanje i vraćaju školi za nezaboravne trenutke druženja i iskustva - kupuju školski pribor, pomagala i predmete.

Opširnije...

Mitrovički rep iz Berlina: Niko nema kofere u koje staje korenje

Subota 07. april 2018, 11:36

Period tranzicije i teških godina u kojima se našao srpski narod, navele su dvadesetsedmogodišnjeg Miloša Đorđevića da potrebu za stvaranjem ispunjava kroz rep muziku.  Svoju prvu pesmu snimio je sada već davne 2006, ali njegovu karijeru od tada krase dva studijska albuma i nekoliko spotova. Iz Berlina gde danas živi vaskršnje praznike tradicionalno provodi u svom rodnom gradu - Kosovskoj Mitrovici a ovih dana snimiće u njemu i svoj novi spot. Ipak, na muziku nije nikada gledao kao na mogućnost komercijalne zarade. U 'tvrdom repu' kojem je Miloš odan, nema materijalne dobiti, već mnogo teških tema - nasilje, siromaštvo, društvena nepravda... Rep doživljava ekspanziju upravo usled velikih društvenih i socijalnih problema i naraštajućeg nezadovoljstva ljudi širom planete. Miloš bi ipak usrećilo to kada bi se polako, jedna po jedna, tema njegovih pesama gasila, a njegova umetnost otišla u zaborav.

Opširnije...

U susret Vaskrsu: Post u hrani ali i duši, mislima i delu

Četvrtak 05. april 2018, 12:11

Pred pravoslavnim vernicima je manje od nedelju dana gotovo pedesetodnevnog Uskršnjeg posta. Mnoštvo je onih koji poste, iščekujući slavlje Hristovog vaskrsenja. Iako je post okosnica pokajanja i verovanja - vernici današnjice ga neretko doživljavaju kao sopstveni, javni dokaz verovanja i istinskog hrišćanstva. Međutim, smisao posta nije sam post. Misliti o pokajanju, čistiti duh i srce kroz molitvu, ne misliti i ne činiti loše.

Opširnije...

Jedinica za borbu protiv narkotika pretresa stan u Kosovskoj Mitrovici

Četvrtak 05. april 2018, 12:10

U toku je pretres jednog stana u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Pretres sprovodi centralizovana jedinica za borbu protiv narkotika.

Opširnije...

Kosovska Mitrovica i Zvečan: Domaćinstva počela da dobijaju vodu

Sreda 04. april 2018, 15:37

Domaćinstva u Kosovskoj Mitrovici i delu Zvečana su par sati bez vode. Vodosnabdevanje je prekinuto usled nestanka električne energije u fabrici vode u Šipolju, u Južnoj Mitrovici. Za sada nema informacija kada će se vodosnabdevanje stabilizovati.

Opširnije...

"Primadone" pred Mitrovčanima: Mrvice dobrote i kreativnosti dovoljne za nadu

Utorak 03. april 2018, 08:35

Pozorišni komad ''Primadone'' u režiji Irfana Mensura sinoć su pred prepunom salom mitrovačkog dvora odigrale Tanja Bošković i Rada Đuričin. Komad je inspirisan dramskim delom '' El cerco de Leningrado'' ( Opsada Lenjingrada), koji je napisao španski pisac Sinestere, a dok je Irfan Mensur uradio dramaturšku adaptaciju koja govori o spasavanju pozorišta

Opširnije...

KBK Kosovska Mitrovica na prvenstvu: 9 takmičara stiglo do finala

Ponedeljak 02. april 2018, 08:00

Devet takmičara kik-boks kluba "Kosovska Mitrovica" plasiralo se u finale na juče održanom prvenstvu centralne Srbije u ovom sportu, u Nišu.

Opširnije...

Galerija Akvarius: Izložba figura na tri načina u pokušaju vraćanja kulture kao svakodnevice

Subota 31. mart 2018, 12:15

Mladi umetnici sa Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici sinoć su u galeriji Akvarijus održali zajedničku izložbu pod nazivom '' Figura na tri načina''. Tri umetnika su na tri različita načina prikazala pred mnogobrojnim posetiocima problematiku ljudske psihe i probleme sa kojima se svakodnevno suočavamo, a koji se retko kada pominju, jer predstavljaju tabu temu. Sa mladim umetnicima smo razgovarali o umetničkoj sceni u gradu i onome što njihova galerija pruža ladim umetnicima i ljubiteljima umetnosti.

Opširnije...

Na Vrbicu u Kosovskoj Mitrovici: Blagosloven onaj koji dolazi u ime Gospodnje

Subota 31. mart 2018, 10:27

Danas se slavi divan događaj koji je Isus Hristos učinio pre svog vaskrsenja. Pokazao je svoju božansku moć u telu čovekovom. Današnjim čudom najavio je svoje slavno vaskrsenje. Vaskrsao je Lazara, koji je već četiri dana bio mrtav, položen u grobu. Lazar je ustao na reč Gospodnju. Ako verujemo u gospoda Isusa Hrista, a zovemo se Hrišćanima, ako sa Hristom živimo, ako sa Hristom i umiremom, sa Hristom ćemo i vaskrsnuti kao Lazar prijatelj Hristov - ovako se vernicima u mitrovičkom hramu Sveti Dimitrije obratio paroh Radoslav Janković, na Lazrevu subotu, u narodu poznatiju kao Vrbica. Posle jutrošnje liturgije, u ovom hramu će se u 15 časova vernici ponovo okupiti, ali ovog puta u pratnji svojih mališana. U mitrovičku crkvu uneće se vrbove grane. Mališani će dobiti venčiće i zvonca. I oni će proslaviti Lazarevo vaskrsenje. 

Opširnije...

MSC: Večeras humanitarna žurka za pomoć Ivoni Ivanović

Petak 23. mart 2018, 15:05

U Mitrovičkom društvenom klubu večeras humanitarna žurku za pomoć Ivoni Ivanović iz Kuzmina. Organizatori su studenti Filozofskog fakulteta. 

Opširnije...

Danas isplata rata studentskih kredita i stipendija

Petak 23. mart 2018, 09:55

Danas počinje isplata pete i šeste mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2017/2018. godinu, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.

Opširnije...

Kosovska Mitrovica: Izložba fotografija Jovana Marjanova

Četvrtak 22. mart 2018, 17:37

Projekat "Istok–Zapad" čine fotografije snimlјene sa osmog sprata stana u Karađorđevoj ulici, koje je Marjanov snimao tokom više od sedam godina (2010-2018), koliko stanuje na ovoj  lokaciji.

Opširnije...

Počinje isplata naknada za nezaposlene

Četvrtak 22. mart 2018, 08:35

Danas počinje isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za februar 2018, dok će isplata privremene novčane naknade za isti mesec - početi sutra.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 71 »