Najnovije

Musljiju: Preševska dolina traži oslobođenje, moj lider je Rama

Sreda 26. april 2017, 18:47

"Preševska dolina" je teritorija koja traži oslobođenje, a moj lider je albanski premijer, Edi Rama. Šta je sporno u ujedinjenju Albanaca? Ako se Albanci zaista ujedine, zašto ne i Albanci u Medveđi, Bujanovcu i Preševu? Tražimo ono gde su Albanci - ovo kaže u intervjuu za Prvu srpsku televiziju predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, a nekadašnji politički komesar "Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe", Jonuz Musljiju.

Opširnije...

Tači: Pretnja EU su ruski MIG-ovi Srbije, ne moje izjave

Sreda 26. april 2017, 18:11

Predsednik Kosova Hašim Tači je, odgovarajući na kritike zvaničnika EU koji smatraju njegove izjave o nacionalnom ujedinjenju Albanaca pretećim, rekao da su takve izjave "odvratne". On je rekao da srpski nacionalizam, a ne njegove izjave - predstavlja stvarnu pretnju EU.

Opširnije...

Nova zaplena marihuane na Kosovu: Preko 300 kg, uhapšeno 9 osoba

Sreda 26. april 2017, 17:27

Kosovska policija je na dve lokacije, juče i danas, zaplenila nešto više od 312 kilograma marihuane. Ukupno devet osoba, sve albanske nacionalnosti, uhapšeno je takođe, zbog sumnje da su uključeni u distribuciju, neovlašćenu prodaju, kupovinu i posedovanje psihoaktivnih supstanci. Iz policije navode da akcija još uvek traje i da je, prema dosadašnjim informacijama sa terena - oduzeto još 20 kilograma droge.

Opširnije...

Specijalni sud za Kosovo još uvek nije spreman za rad

Sreda 26. april 2017, 16:45

Deset tačaka u Pravilniku o radu Specijalnog suda za Kosovo nije u skladu sa Ustavom Kosova, odlučilo je danas Specijalizovano veće Ustavnog suda. S obzirom na to da Pravilnik o radu nije u potpunosti u skladu sa Poglavljem II ovog ustava koje se odnosi na osnovna prava i slobode, što je bio glavni preduslov za njegovo usvajanje, Specijalni sud još uvek nije spreman za rad. Izmene ovih deset odredbi biće razmotrene na plenarnoj sednici sudija Specijalnog suda, koja će, po rečima predsednice ovog suda, Ekaterine Trendafilove, biti zakazana u najkraćem mogućem roku.

Opširnije...

U Istri uhapšen srpski državljanin: Pokušao da prokrijumčari osam osoba sa Kosova

Sreda 26. april 2017, 15:35

Pedesetjednogodišnji srpski državljanin uhapšen je sinoć u Istri zbog pokušaja krijumčarenja osam osoba sa Kosova, saopštila je Istarska policija.

Opširnije...

Promocija knjige Borivoja Ugrinovića u Prizrenu i Gračanici

Sreda 26. april 2017, 13:15

Prizrenski novinar, hroničar i pesnik, Borivoje Ugrinović, promovisaće sutra svoju knjigu "Putešestvije starim i novim svetom" u Gračanici i Prizrenu. Reč je o romanesknoj, dokumentarističkoj, impresionističkoj i bajkovitoj prozi, koja ima za cilj da se, kako se u opisu knjige navodi, različiti vremenski periodi omeđe nacionalnim prostorom i približe čitaocima.

Opširnije...

Jug Srbije ili "Istočno Kosovo": "Ovo Preševo je. Ko je gazda, ja ne znam"

Sreda 26. april 2017, 11:15

Od oko 30.000 stanovnika Preševa, u samom centru ostalo je da živi svega oko 50 Srba. U okolnim selima ima ih još oko 200-250. Umesto 12 velikih državnih preduzeća u kojima su Srbi nekada radili i koja su sada zatvorena, privatni kapital - radnje, kafići i butici - sada su u rukama Albanaca. Dominantan je albanski jezik i natpisi na albanskom. Svake godine iz Preševa odu dve do tri srpske porodice i svoje kuće i imanja daju, po rečima meštana, praktično za džabe.

Opširnije...

Marti Ahtisari: Kosovo da nastavi dijalog sa Srbijom

Sreda 26. april 2017, 10:55

Bivši specijalni izaslanik UN-a za status Kosova, Marti Ahtisari, izjavio je da dijalog Kosova i Srbije treba da se nastavi.

Opširnije...

Kosovska Mitrovica: Zapaljena tri auta, vlasnik policajac, direkcija za stambeno, privatno vozilo

Sreda 26. april 2017, 08:58

Rano jutros, u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u ulici Vasilija Ostroškog - u neposrednoj blizini studentskih domova, zapaljena su tri automobila. Mercedes na kojem je požar najverovatnije podmetnut, pripadao je srpskom pripadniku granične policije Kosova, dok je drugi auto na kojem su, prema prvim informacijama, oštećene samo instalacije, bio službeno vozilo Direkciji za stambeni i poslovni prostor. U požaru koji je najverovatnije podmetnut, manje je oštećeno i treće putničko vozilo marke "Šaran". Za sada nije poznat motiv još jednog požara.

Opširnije...

Put Mitrovica-Priština: Zaplenjena tona i po Zaječarskog piva

Sreda 26. april 2017, 07:30

Gotovo 1.500 litara Zaječarskog piva zaplenjeno je u ponedeljak veče, u selu Mazgit kod Obilića, saopštila je Carina Kosova. 

Opširnije...

Haradinaj: Zahtev za izručenje Srbiji direktan poziv za rat, izjava francuskog ambasadora laž

Utorak 25. april 2017, 22:55

Haradinaj je rekao da je zahtev za izručenje Srbiji direktan poziv za rat. "Ovo je direktan poziv za rat. Ako iko ma problem da ovo razume, ili je kukavica ili odbija da se suoči sa realnošću," rekao je Haradinaj u intervjuu sa kanal KTV. Haradinaj je rekao da je izjava ambasadora Francuske na Kosovu laž, koji je prošle nedelje rekao da se Haradinaju sudi na osnovu novih dokaza. "On [francuski ambasador] slagao je jer ga je Beograd lagao previše," rekao je Haradinaj.

Opširnije...

Tači: "Ništa odvratnije nego kada slušaš lupetanje Srbije o navodnim naporima za stvaranje velike Albanije"

Utorak 25. april 2017, 22:00

"Ne postoji ništa odvratnije i u isto vreme smešnije nego kada slušaš lupetanje Srbije o navodnim 'naporima za stvaranje velike Albanije'", ovako se, drugi dan za redom, oglasio predsednik Kosova, Hašim Tači. Njegovim oglašavanjem nastavljena je serija uzajamnih razmeni optužbi i komentara srpskih i albanskih zvaničnika, a nakon prošlonedeljnih izjava albanskog premijera, Edija Rame, potom i samog Tačija, o tome da se "ujedinjenje Kosova sa Albanijom ne može isključiti", odnosno, da će "svi Albanci živeti u jednom prostoru, ako Evropska unija zatvori vrata za Kosovo". 

Opširnije...

Kosovo predsedava plenumom Skupštine energetske zajednice u Briselu

Utorak 25. april 2017, 20:15

Predsednik Odbora za ekonomski razvoj, infrastrukturu, trgovinu i industriju, Muhamet Mustafa, biće ove večeri na čelu sednice Skupštine Energetske zajednice koja se održava u Briselu i obratiće se ovom forumu u ime Kosova.

Opširnije...

Mediji: Odbijen Mustafin predlog o "uslovnoj" viznoj liberalizaciji; EK: Demarkacija uskoro na glasanju

Utorak 25. april 2017, 18:45

Premijer Kosova, Isa Mustafa, danas u Briselu nije dobio podršku za "uslovnu" suspenziju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, čija je ratifikacija u Skupštini Kosova, ključna za dobijanje vizne liberalizacije, javili su prištinski mediji.

Opširnije...

Telenor i Vip mobile od 1. maja bez signala na KiM-u

Utorak 25. april 2017, 16:16

Operatori telefonije Srbije "Telenor" i "Vip mobile" posle 18, odnosno 10 godina, od sledećeg ponedeljka prekinuće emitovanje signala na teritoriji Kosova i Metohije, potvrdio je Telenor. Ova kompanija je odluku obrazložila time da je ona "u skladu sa dogovorom Beograda i Prištine o primeni Sporazuma o telekomunikacijama". Ukupno 10 postojećih baznih stanica ovih srpskih kompanija biće uklonjeno, od čega će dva stuba biti poklonjena opštinama Leposavić i Kosovska Mitrovica.​ Korisnici Telenora i VIP mobile-a na KiM-u će, kako Telenor uverava, telefonski saobraćaj obavljati pod nepromenjenim uslovima, a u dogovoru sa kosovskom kompanijom "Mts D.O.O".

Opširnije...

Vučić: Tragovi stranih službi u pričama o velikoj Albaniji. Dačić: Upozorićemo članice EU

Utorak 25. april 2017, 15:28

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, ocenio je da su, kako kaže, svakodnevne izjave albanskih političara o stvaranju "Velike Albanije" posledica dobro koordinisane akcije i da su srpske službe bezbednosti "našle tragove" zajedničkog delovanja najmanje jedne strane službe sa obaveštajnim agencijama iz Tirane i Prištine. Samo se postavlja pitanje da li Albanci deluju sami, ili u koordinaciji s nekim "sa našeg, ili nekog drugog kontinenta".

Opširnije...

Dan studenata u Kosovskoj Mitrovici: Univerzitet ostaje u sistemu Republike Srbije

Utorak 25. april 2017, 14:50

Svečanom akademijom u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta, u Kosovskoj Mitrovici danas je obeležen Dan studenata Univerziteta sa sedištem u ovom gradu. Akademiji su prisustvovali predstavnici fakulteta, studenata, kao i lokalne vlasti. Iako je u zvaničnoj pozivnici Studentskog parlamenta za obeležavanje ovog dana najavljeno i obraćanje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, on nije prisustvovao događaju. Njegove "pozdrave", "čestitke" i "podršku" studentima je preneo nekadašnji ministar u Vladi Kosova i sadašnji Đurićev pomoćnik, Ljubomir Marić. Studentima su se, uz Marića, obratili i rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Srećko Milačić, student prorektor, Nemanja Biševac i predsednik SKONUS-a, Milan Savić.

Opširnije...

Svrljig: Oduzeta 31.000 paklica cigareta sa KiM-a

Utorak 25. april 2017, 12:50

Srpski carinici oduzeli su danas kod Svrljiga 31.000 paklicu cigareta za koje se veruje da su nabavljene na Kosovu i Metohiji. Cigarete su pronađene u kamionu, kojim je upravljao D.I. (1984) iz Prokuplja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Opširnije...

Kosovska Mitrovica: Lakše povređena dvojica Albanaca

Utorak 25. april 2017, 11:39

Dvojica Albanaca zadobili su juče lake telesne povrede u glavnoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je iz Kosovske policije.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 499 »