Najnovije

GI SDP osudila napad na novinarke: Nadležni počinioca da procesuiraju, medijima obezbediti pravo na rad

Petak 20. april 2018, 21:55

"Pozivamo nadležne institucije da počinioca procesuiraju, a svim medijima i novinarima da omoguće bezbednost i osnovno pravo na rad" - poručila je GI SDP Oliver Ivanović u svojoj reakciji na današnji napad na novinarke Radio Beograda i KoSSev portala u Kosovskoj Mitrovici.

Opširnije...

UNS i DNKiM o napadu na novinarke u K. Mitrovici: Video zapis sve dokumentuje, nadležni da procesuiraju slučaj

Petak 20. april 2018, 21:22

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije je osudilo napad na novinarke Radio Beograda i KoSSev portal. Novinarska udruženja zahtevaju od nadležnih da utvrde identitet počinioca i, kako ističu - sprovedu zakonom predviđene mere.

Opširnije...

Jevtić osudio napad na novinarke: Obavljale su svoj posao, incident ozbiljno zabrinjava

Petak 20. april 2018, 18:53

"Danas su srpski novinari na Kosovu još jednom ometeni u obavlјanju svog posla što je za svaku osudu i kažnjavanje. Činjenica je da su obavlјali svoj posao i da nisu ugrozili nikoga svojim radom. Upravo zbog toga ovaj incident ozbilјno zabrinjava. Lično ću uložiti svoj autoritet svuda tamo gde bude trebalo da se o ovom i incidentima sličnim ovom razgovara unutar institucija i od svih nadležnih tražiti više zalaganja u zaštiti novinara" - i ministar za zajednice i povratak u ostavci u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić, reagovao je nakon današnjeg napada na novinarke KoSSeva i Radio Beograda u Kosovskoj Mitrovici, tokom posete delegacije zvaničnika Kancelarije za KiM, u kojoj se nalazio i sam Jevtić. On je zatražio odgovornost za incident, navodeći i da je identitet napadača poznat.

Opširnije...

Špend Madžuni novi direktor Kosovske obaveštajne agencije

Petak 20. april 2018, 18:01

Direktor Kosovske policije, Špend Madžuni, novi je direktor Kosovske obaveštajne agencije, potvrđeno je iz kabineta kosovskog predsednika. 

Opširnije...

Djuric in North Mitrovica Announces Additional Package of Assistance For Serbs. Albanian Youngster Attacked Reporters

Petak 20. april 2018, 17:48

An additional package of assistance for Serbs was approved yesterday at the Serbian Government session. It includes housing and development of agriculture, this is what the Office for Kosovo and Metohija Head, Marko Djuric conveyed in Bosniac Mahala in North Mitrovica in front of a newly-constructed apartment building. Instead of an independent declaration of the creation of the CSM, the likelihood of which was clearly announced three weeks ago, the Srpska List today stood next to the Serbian Government officials and listened to the announcement of concrete assistance for “existence and survival”. A big business forum is to be held in mid-May in North Mitrovica, where the most important Serbia-based businesses are to “bring jobs” along with state financial assistance, to ease the everyday lives of Serbian people, as Djuric explained.

Opširnije...

Đurić osudio napad na novinarke: Kontinuitet ponašanja od 26. marta

Petak 20. april 2018, 17:08

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić oštro je osudio napad na novinarke KoSSeva i Radio Beograda, koji se dogodio danas u severnom delu Kosovske Mitrovice, u Bošnjačkoj mahali, nakon što je u on tom naselju obišao dve stambene zgrade.

Opširnije...

Đurić u K. Mitrovici najavio dodatni paket pomoći za Srbe. Albanski mladić napao novinarke

Petak 20. april 2018, 16:22

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici odobrila dodatni paket pomoći za Srbe. On obuhvata stambeno zbrinjavanje i razvoj poljoprivrede, ovo je danas u Kosovskoj Mitrovici u Bošnjačkoj Mahali pred novoizgrađenom zgradom rekao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Umesto da samostalno proglase formiranje ZSO, kakvu su mogućnost jasno najavili pre tačno tri nedelje, Srpska lista danas je stajala pored zvaničnika vlade Srbije i slušala najave konkretne pomoći za "ostanak i opstanak". Sredinom maja u Kosovskoj Mitrovici održaće se veliki biznis forum na kojem će uz državnu finansijsku pomoć najznačajnije srpske kompanije da "donesu posao", kako je Đurić objasnio - da bi srpski narod lakše živeo.

Opširnije...

Tači: Puna normalizacija, Kosovo u UN za dobrosusedske odnose i regionalnu stabilnost

Petak 20. april 2018, 15:00

Dan nakon što je kosovska vlada usvojila platformu za, kako su naveli - "završnu fazu" dijaloga "Kosova i Srbije", kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, danas ju je uručio kosovskom predsedniku, Hašimu Tačiju.

Opširnije...

Zvečan: Najmlađi na Igrama bez granica, "Plavi delfin" osvojio prvo mesto

Petak 20. april 2018, 11:59

''Igre bez granica'' su i ove godine održane u dvorištu osnovne škole u Zvečanu. U organizaciji predškolske ustanove "Lane", 80 mališana - u tri tima - oprobali su se juče u disciplinama: skini dres, loptice u korpi i prođi kroz obruč.

Opširnije...

Mogerini: Preostalo mnogo posla za ZSO i energetiku. Vučić: Samo ZSO nije dirnuta, sporazum o energetici nije postignut

Petak 20. april 2018, 11:37

Očekuje se da Predsednik Evropskog saveta, Donald Tusk, od 24. do 28. aprila poseti Zapadni Balkan, uključujući i Kosovo.

Opširnije...

Privredni sajam malih privrednika iz srpskih sredina održan i u Gračanici

Petak 20. april 2018, 08:45

Privrednici iz srpskih sredina južno od Ibra okupili su se sinoć na mini Sajmu privrede u Gračanici. Ovaj sajam posetili su i predstavnici Privredne komore Srbije i srpskih kompanija koje učestvuju na Sajmu privrede u Prištini. Za razliku od Međunarodnog sajma privrede u Prištini gde nisu bili pozvani, na sajmu privrede u Gračanici okupili su se mali proizvođači iz srpskih sredina na Kosovu.

Opširnije...

Najave samostalnog formiranja ZSO - politički marketing

Petak 20. april 2018, 07:43

Uprkos brojnim najavama i porukama da će 20. aprila samostalno započeti formirajne Zajednice srpskih opština, Srpska lista je ipak odlučila da sačeka. Ovo nije prvi put da predstavnici Srpske liste najave, pa odustanu od samostalnog formiranja Zajednice srpskih opština. Iako je ZSO dogovorena pre 5 godina u Briselu, još uvek je samo mrtvo slovo na papiru. Srpski političari su početkom prošle godine najavljivali da će ZSO samostalno da formiraju za Sretenje, 15. februara. Do toga, ni posle najnovijeg obećanja da je termin formiranja 20. april ove godine, još uvek nije došlo, a veliki je znak pitanja hoće li se to desiti usred sezone kupanja i godišnjih odmora.

Opširnije...

Godot, The Serbian Way: We’ve Waited For 5 Years, We’ll Wait For Three And A Half Months More

Četvrtak 19. april 2018, 21:11

"If we have waited for these five years, we will wait for another three and a half months. We will wait for these three and a half months and we say that on the fifth anniversary”

Opširnije...

Godo na srpski način: Čekali smo 5 godina, čekaćemo još tri i po meseca

Četvrtak 19. april 2018, 18:18

"Ako smo čekali ovih pet godina, sačekaćemo i tri i po meseca. Sačekaćemo i ova tri i po meseca i to kažemo na petogodišnjicu"

Opširnije...

Platforma kosovske vlade: Tači ovlašćen da vodi i okonča dijalog sa BG

Četvrtak 19. april 2018, 16:13

Platforma za finalizaciju briselskog dijaloga "Kosova i Srbije", koju je danas usvojila kosovska vlada i prosledila je Skupštini, ovlašćuje kosovskog predsednika Hašima Tačija da, zajedno sa kosovskom delegacijom koja će da bude formirana - vodi razgovore o postizanju međunarodnog pravno obavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine - javlja Radio Slobodna Evropa. Ovaj radio imao je, navodi, uvid u najnoviji dokument. Kao potpisnik predviđen je predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji, iako je predlagač Vlada Kosova. Prema istom dokumentu, kosovska skupština "podržava ulogu posrednika Evropske unije i podršku Sjedinjenih Država u postizanju tog sporazuma, koji će Kosovu omogućiti članstvo u Ujedinjenim nacijama i svim ostalim relevantnim međunarodnim organizacijama, kao i ubrzani evroatlantski put" - javlja isti radio.

Opširnije...

Posle posete Radio Beogradu, mladi sa KiM-a u redakcijama N1 i Insajdera

Četvrtak 19. april 2018, 14:30

Mladi novinari iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji tokom drugog dana posete beogradskim redakcijama razgovarali su sa iskusnijim kolegama o izazovima dnevnog i istraživačkog novinarstva. "Danas je najveći izazov prepoznati propagandu, a građanima, publici saopštiti istinitu vest" - jedna je od glavnih poruka koje su se mogle čuti.

Opširnije...

Vlada Kosova usvojila platformu za "završnu fazu dijaloga sa Srbijom", Haradinaj: Ultimatum je pao

Četvrtak 19. april 2018, 11:34

Vlada Kosova usvojila je platformu za "završnu fazu dijaloga Kosova sa Srbijom", saopšteno je iz ove vlade. Platforma ima tri cilja - priznanje Kosova, učlanjenje u Ujedinjene nacije i definisanje odnosa sa Evropskom unijom i NATO-om, naveo je deo detalja potpredsednik kosovske vlade, Enver Hodžaj, prenosi Koha. "Situacija se promenila. Kosovo je na putu izrade Statuta Asocijacije. Ultimatum je pao," ovako je Ramuš Haradinaj prokomentarisao najavu Srpske liste od pre tri nedelje o mogućnosti da će Srbi samostalno formirati ZSO.

Opširnije...

Kosovo moves to establish Army through amending current law on the KSF

Četvrtak 19. april 2018, 10:40

Kosovo Government is planning to establish the Army through changes in law that would broaden the responsibilities of the existing Kosovo Security Force (KSF) as one of the modalities to bypass a Serb veto. The KSF Ministry pledges that by 30 April they will proceed the Draft Law on Army to the Government.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 682 »