Vi pitate

Šta će se desiti sa pasošima Koordinacione uprave za KiM nakon preporuke Evropske komisije o viznoj liberalizaciji za Kosovo?

Četvrtak 05. maj 2016, 15:49

Redakciji KoSSeva od juče pristižu brojna pitanja o tome kakva će biti sudbina imaoca pasoša koje je izdala Koordinaciona uprava za KiM, a nakon što je juče iz Brisela saopšteno da se predlaže ukidanje viza za imaoce pasoša "Republike Kosovo". Odgovor smo zatražili od Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Opširnije...

Da li građani koji poseduju pasoše Koordinacione uprave za KiM mogu da podnesu zahtev za vizu u ambasadi Nemačke u Prištini?

Petak 18. mart 2016, 19:41

Redakcija KoSSeva je od početka nedelje dobila više molbi građana da proverimo da li je tačno da, ambasada Nemačke u Prištini, ne dozvoljava građanima koji poseduju pasoše Koordinacione uprave za KiM da podnesu zahtev za dobijanje vize.

Opširnije...

Kada će biti isplaćeni socijalna pomoć i dečiji dodatak za korisnike na KiM-u?

Ponedeljak 07. mart 2016, 18:28

KoSSev je tokom februara dobio više pitanja građana o isplati socijalne pomoći i dečijeg dodatka za teritoriju Kosova i Metohije, koja kasni od kraja prošle godine.

Opširnije...

Kada će biti saniran put Mitrovica-Zvečan?

Petak 17. jul 2015, 11:04

Poštovana gospodo Spirić i Rakić, Svakodnevno čitam o radovima koji se obavljaju u drugim opštinama, na primer, u Gračanici, "saniran put za Ugljare", "sanian put za Laplje Selo", itd ,itd, i to sve grantovima vlade Kosova. Sada kada je i naša opština u sistemu vlade Kosova, da li će u skorije vreme biti urađena komplatna sanacija puta Mitrovica - Zvečan, koji je zaista vrlo opterecćn i u vrlo lošem stanju, i što se tiče asfalta, i zaštitnih ograda, trotoara, signalizacije, itd. Ovaj put je veoma važan za sever, i zaslužio je kompletnu sanaciju, a osim toga, u ovakvom stanju kakav je sada zaista predstavlja opasnost za vozače. Unapred zahvalan

Opširnije...

Kada će biti uklonjeno smeće koje se nalazi u blizini Doma zdravlja?

Četvrtak 16. jul 2015, 10:28

Poštovani urednici KoSSev portala, U prilogu vam dostavljam dve fotografije iz ulice Knjaza Miloša. Na žalost, smeće koje se nalazi na slikama tu je duže od nedelju dana i to u neposrednoj blizini Doma zdravlja. Molim vas, u svoje lično ime i u ime mojih komšija, ako možete na bilo koji način da utičete na gradske vlasti da se to raščisti. Unapred zahvalni stanari Knjaza Miloša.

Opširnije...

"Da li postoji mogućnost da se dobije bilo kakva informacija u vezi sa vodosnabdevanjem opštine Zvečan?"

Utorak 07. jul 2015, 13:07

Vode u Zvečanu možda ima u dva navrata, nekih sat ili dva, a onda par (5h-6h) je isključena. Koliko sam nezvanično informisana, projekat i nacrt projekta za vodovod je "izvisio", iz razloga što se traži kraća trasa, kuda bi vodovod tekao, i sada je novi projekat u okviru CIP-a. Ovo znači, da vodovod ne možemo očekivati u skorije vreme. Kako je moguće i koji su razlozi da, Opština Zvečan ima ovako loše i očajno vodosnabdevanje, pored reka, i jezera, a da razlog, naveden od strane direktora Vodovoda, nije "polivanje bašti"? ...

Opširnije...

"Da li će ikada urbanizacija Mitrovice obuhvatiti i brigu o neželjenim psima, koji nisu mrtve stvari?"

Utorak 07. jul 2015, 10:26

Ovo je duh pravoslavlja na delu, na temeljima stare crkve na Malom Zvečanu. Kakvi smo mi prema najmanjima među nama? Sterilizacija je zaista skupa u Mitrovici, ali za mobilne telefone i kola imamo. Dok mi neki steriilišemo lutalice, drugi štence ovako ostavljaju, kao đubre pored puta, pa ih nalazimo bolesne i zgažene. Da li će ikada urbanizacija Mitrovice obuhvatiti i brigu o neželjenim psima, koji nisu mrtve stvari? Tehnologija je tu, i novac, ali kada smo to izgubili dušu?

Opširnije...

Kada će biti porušena ili renovirana zgrada stare škole "Branko Radičević"?

Četvrtak 18. jun 2015, 14:05

Čini se da je postala prava opasnost po okolinu. Fasada joj se obrušava, krovna konstrukcija je počela da popušta, slomljena prozorska stakla padaju svaki put kada duva jači vetar... Došlo je čak nedavno do požara u njoj, intervenisala je vatrogasna sluzba i služba hitne pomoći. U njoj se okupljaju sumnjivi tipovi, prostitutke, narkomani... O njenom ruženju gradskog izgleda i lošem utisku koji ostavlja o lokalnim vlastima, nije potrebno objašnjavati nikome ko je pored nje makar jednom prošao.

Opširnije...

Kada će biti isplata dečijeg i roditeljskog dodatka?

Četvrtak 18. jun 2015, 13:25

Kada će biti isplata dečijeg i roditeljskog dodatka?

Opširnije...

Kada će biti sanirana udarna rupa u ulici Vasilija Ostroškog?

Utorak 26. maj 2015, 13:56

Sanacija nekoliko većih udarnih rupa započeta je i ulici Vasilija Ostroškog, što me je posebno obradovalo jer već nekoliko godina unazad, u ovoj ulici nisu vršene nikakve sanacije, iako u komšiluku imamo i studentske domove i osnovnu školu. Na žalost, nakon sanacije udarne rupe kod prvog ležećg policajca, na samom ulazu u ulicu iz pravca ul. Ivo Lola Ribar, situacija je još gora nego što je bila. Popunjen je samo deo udarne rupe, a na mestu gde se nalazio kanalizacioni šaht, postavljen je betonski poklopac koji je već skoro totalno oštećen. Takođe, taj betonski šaht je visok 10-tak cm, tako da predstavlja opasnost za oštećenja vozila. Molim Vas da pošaljete inspekciju na ovoj lokaciji, kako bi nakon uvida stanja na terenu, naložila izvođacu radova da sanira postojeće stanje.

Opširnije...

Kada će nadležna služba da sanira atmosfersku kanalizaciju u ulici Vasilija Ostroškog?

Utorak 26. maj 2015, 13:08

Već nekoliko godina unazad, posle svake kiše, ul. Vasilija Ostroškog je poplavljena i stanari okolnih zgrada, a naročito stanari studentskih domova, ne mogu da prođu bez gumenih čizmi. Takođe, i osnovna škola je u blzini, tako da se sa tim problemom susreću i naša deca koja na putu do škole prolaze kroz ul. Vasilija Ostroškog. Da li će ovaj dugogodisnji problem konačno biti rešen?

Opširnije...

Pitanje za Predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i gradonačelnika Severne Mitrovice - zašto nadležne opštinske službe ne rade svoj posao? Zašto i ko dozvoljava da usred Severne Kosovske Mitrovice, u ulici Lole Ribara kod Vojnog Remonta radi tzv. „Otpad“, koji sakuplja najprljavije smeće i najotrovnije materijale?

Sreda 06. maj 2015, 13:37

Obrazlozenje: Vlasnik ovog otpada je Bujar Peci, a otkupljuje sve najprljavije i najopasnije po okolinu materijale i to - akumulatore, staro gvožđe, bakar, plastiku, stara ulja, kiseline i radi ono za šta bi, kada bi radio u nekoj normalnoj sredini, morao imati lokaciju kilometrima udaljenu od grada. Ali on to drži usred Mitrovice. Pritom i nema dozvolu za rad, jer na sajtu Agencije za registraciju biznisa Kosova stoji da je biznis NTP „Bujari“ vlasnik Bujar Peci ugašen dana - 15.07.2013. godine. WEB stranica je: http://www.arbk.org/…/70502577nb=0&eb=bujari&la=0&lp=0&main…

Opširnije...

Hoće li opština sprečiti paljenje guma za ovaj 1. maj?

Utorak 28. april 2015, 20:03

Svakog 1. maja suočavamo se sa istom slikom - paljenje automobilskih guma, što valjda predstavlja oblik slavlja. Naravno, kao i puno stvari u gradu, i ovo je naopako viđenje. Dim posle paljevine ostaje celog dana u vazduhu, ne može se na ulicu izaći, prozori stanova se moraju držati zatvoreni. Poznato je koliko je ovaj dim štetan po zdravlje ljudi. Ima li opština plan i nameru da ove, ali i svih sledećih godina, zaustavi ovakve aktivnosti?

Opširnije...

Ekološko nasleđe Mitrovice

Ponedeljak 13. april 2015, 11:32

Pitanje: Ekolosko Nasledje Mitrovice ; Obrazlozenje:Projekata Ekolosko nasledje Mitrovice ,koje se tice gradjana koji zive u nasem gradu , treba da ima vise medisjke paznje .Zasto sem lokalne radio stanice ,i tv koje su juzno od Ibra postoji interesovanja a od nasih ne strane . Zar niko ne zeli cistu i lepsu Kosovsku Mitrovicu ,da li niko ne zeli da zna kakvu hranu jede ,sta je sa smetilistem pored Ibra ,i sa druge strane obale od jalovista koje se sliva u Ibar . Rezultati nisu pogubni samo za nas jer ta reka se uliva u Moravu

Opširnije...

Gospodo, kada će država, to jest, naša kompanija Telekom da pokrije Kosovo? Da li je moguće da je Telenor bolje pokrio Kosovo?

Petak 27. mart 2015, 11:08

Sramota je da države nema na Kosovu. Ne mogu telekomunikacije da osposobe u današnjem vremenu? Da objasne gospoda iz Telekoma kako će narod naš na Kosovu da koristi 4G i 3G mrežu! Da li da kupuju kosovske kartice? Još nešto. Trebalo bi da daju za sve MTS brojeve automatski popust kad uđu na teritoriju Kosova i tako bi Albance pridobili da koriste MTS! Ali, o čemu ja pričam, kad u Mitrovici jedva mozeš poziv da obaviš.

Opširnije...

Da ćemo ikada dobiti park za vežbanje?

Subota 21. mart 2015, 09:05

Gospodine gradonačelniče, bavim se sportom pod nazivom "Street Workout" (ulični trening), i kako mu ime samo kaže, ulični trening se trenira napolju - na otvorenom. Tako da bih hteo da Vas pitam, pošto nemamo adekvatno mesto za treniranje, da li postoji neka mogućnost da mi dobijemo mesto gde ćemo postaviti sprave (koje već imamo), da ne bismo više vežbali po dečijim parkovima i na ulici...?Ako želite, možete nas videti u dečjem parku kod Disa...Puno puta smo pokušavali da dobijemo neko mesto, ali svuda kuda bismo otišli, bivali smo odbijeni, pa Vas ovom prilikom molim kao član grupe "Bar Animalz" da nam pomognete. Naš rad i uspehe mozete videti na Facebook stranici: https://m.facebook.com/BarAnimalzKM

Opširnije...

Gde živimo? Kada će se mladi pitati za nešto bitno?

Subota 14. mart 2015, 11:20

Eto, ja već dvadeset i četiri godine živim u ovom gradu, stubu i zidu odbrane od svega i svačega. Toliko toga se izdešavalo u njemu i kada su neke stvari u pitanju, nekoj većoj sili bi trebalo da budemo zahvalni, ali isto tako i u nama treba da postoji i ponos, jer iako smo okruženi sa svih strana, opet kroz prljavštinu i mrak - izbijaju neki suvi kvaliteti: muzičari, glumci, pevači, sportisti, pisci, lekari, pravnici... No, dokle? Dokle će sve to trajati? Da li ćemo nastaviti da se rađamo, ili ćemo dozvoliti da nas mediokriteti i loši uticaji tamo neke vlade zatrpaju, pa počiste kao neku "barikadu"? Mi smo ta deca koja se rađaju i koja žive ovde. Mi smo ti ljudi, očevi i majke koji bi sutra rado živeli u svojem gradu i u istom odgajali svoju decu, jer ne mogu svi otići "što dalje odavde". A ja i da mogu, ne želim, tamo nikome nisam potreban. Enivej, ipak je ovo mesto namenjeno pitanjima: Kada će se mladi pitati za nešto bitno? Pustite ljude s maštom da uređuju svoj grad, a ne vatrogasce (ništa protiv službe) i crnokošuljaše.

Opširnije...

Kada će gradska deponija, smeštena pored Ibra, biti dislocirana iz grada i kada će se Kosovska Mitrovica rešiti svih nedaća koje idu zajedno sa deponijom: smrada, muva, smeća?

Subota 07. mart 2015, 12:42

Nekad "staza zdravlja", danas i de fakto gradska deponija, leva obala reke Ibar je zatrpana tonama smeća, koje sa prvim zracima sunca širi nepodnošljiv smrad i rojeve muva koje 'kidišu' na svaki otvoreni prozor u gradu. Prošetati obalom Ibra odavno nije moguće zbog ove deponije, a ono što se reflektuje kao nus pojava ove deponije jeste da i život u gradu postaje nepodnošljiv zbog zaraze koja dolazi sa ove deponije. Ne treba da pominjemo koliko ovo ruži naš grad.

Opširnije...

Zašto je veliki broj dokumenata u ProCredit banci koja se koriste prilikom otvaranja tekućih računa i korišćenja elektronskih usluga za fizička i pravna lica isključivo na na albanskom i engleskom jeziku?

Petak 27. februar 2015, 13:06

Osim ugrožavanja prava na upotrebu maternjeg jezika, otežava se rad i poslovanje korisnika, jer su zvanična dokumenta koja se povlače sa servera za korisnike nerazumljiva, tako da korisnik mora da radi po sećanju i prepoznavanju brojki i iznosa. Sajt za elektronsko poslovanje je, recimo, na srpskom, ali je svaki dokument koji se, kao potvrda za plaćanje - preuzme sa njega, isključivo na albanskom i engleskom jeziku. Takođe, prilikom zaključivanja ugovora za otvaranje žiro računa pravnim licima se nudi obrazac na engleskom i albanskom.

Opširnije...

Zašto je mreža MTS Telekom već nekoliko meseci tako loša na Severu Kosova?

Petak 20. februar 2015, 20:05

Birani korisnici su obično nedostupni uprkos upornom pozivanju, mreža je zauzeta, kada se dobije korisnik, čuje se stravično jako mešanje zvukova, a često se mreža prekine i na sred razgovora.

Opširnije...
«1 »